Ploaie de stele spectaculoasă în această perioadă. Cum puteți observa Perseidele

Românii sunt încurajați să privească cerul în această perioadă, pentru a avea parte de un spectacol aparte. Momentul maxim al Perseidelor, ploaia de meteori, are loc chiar în următoarele două nopți.

Potrivit Astro Info, în acest an, activitatea Perseidelor a debutat pe data de 17 iulie și se încheie pe 24 august. În toată această perioadă, cerul nopții va fi brăzdat de ploaia de stele. Interesant este faptul că maximul curentului de meteori Perseide are loc pe 12 august, în timpul zilei în România.

Astfel, Astro Info informează că nopțile în care activitatea Perseidelor ar trebui să fie maximă sunt 11/12 august și 12/13 august. În condiții de cer senin în perioada maximului, se vor putea observa un număr de 40-50 de meteori pe oră, adică, în medie, un meteor la 1-2 minute.

Pentru observarea meteorilor se recomandă găsirea unui loc cât mai puțin poluat luminos, departe de luminile localităților, pentru a putea admira spectacolul în condiții cât mai bune. De asemenea, după începerea observațiilor trebuie folosite doar lanterne cu lumina roșie și mai puțin intense. Observațiile pot începe chiar de la lăsarea serii și trebuie continuate până la ivirea zorilor. În fiecare noapte activitatea meteorilor se intensifică înspre dimineață. Observațiile la meteori se fac cu ochiul liber, nefiind nevoie de instrumente pentru acest tip de observații„, a detaliat Astro Info.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *