Se pregătește restaurarea culei din Ciacova, cu scopul introducerii în circuitul turistic al județului Timiș

Scris de Adriana Mit

Vești bune pentru turismul din județul Timiș. Turnul de apărare din Ciacova, cunoscut și sub numele de Cula, urmează să fie reabilitat în cadrul unui proiect european.

În această săptămână, a fost lansată licitația publică privind „Restaurarea și promovarea Turnului de apă (Cula), monument istoric din orașul Ciacova, județul Timiș„.

Valoarea estimată a investiției se ridică la 3,2 milioane lei, la care se adaugă TVA, durata contractului fiind de 78 luni.

Cula din Ciacova ar urma să fie reabilitată în cadrul unui proiect european finanțat prin Programul Operațional Regional. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 7 septembrie, la ora 15.00.

Banii europeni vor fi utilizați cu scopul reabilitării turnului de apă, care mai apoi va fi introdus în circuitul turistic al județului Timiș. În cadrul proiectului, cula va fi restaurată și consolidată, dar și dotată cu echipamente precum proiector, ecran de proiecții holografice, sistem audio, binoclu panoramic și mobilier. Totul în vederea utilizării turnului de apărare ca spațiu muzeal și expozițional.

Se estimează că după restaurare, numărul turiștilor va crește de la 500, câți sunt în prezent, la 2.500.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu