Renaște stațiunea Băile Herculane: autoritățile vor să modernizeze zona gării și 7 Izvoare

Scris de Adriana Mit

Stațiunea Băile Herculane, supranumită cândva „Perla Banatului”, are șanse să renască în viitorul apropiat. Reprezentanții mai multor instituții din zona de vest a țării și-au unit forțele cu scopul de a găsi soluții astfel încât Băile Herculane să revină la viață.

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a anunțat, pe Facebook, că ieri a fost în teren, la gara monument istoric din stațiunea Băile Herculane și la primărie, unde a avut întâlniri importante. S-a discutat despre restaurarea gării din Băile Herculane, de către CFR, care a și depus actele necesare pentru eliberarea certificatului de urbanism în vederea restaurării monumentului istoric, dar și despre modernizarea întregii zone din apropiere.

Băile Herculane merită tot efortul. (…) Am fost în teren, la gara monument istoric din localitate și la primărie, unde i-am invitat pe directorul Sucursalei Regionale CFR Călători Timișoara, Ion Stoichescu, directorul regional al DRDP Timișoara din cadrul CNAIR, Horațiu Simion, directorul executiv OCPI Caraș-Severin, Rusalin Mureșan, primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău, primarul comunei Mehadia, Grigore Bardac, și reprezentanții Herculane Project, la discuții aplicate privind situația juridică a construcțiilor din vecinătatea gării. M-a bucurat vestea restaurării de către CFR a gării din Băile Herculane, actele necesare pentru eliberarea certificatului de urbanism au fost deja depuse la Consiliul Județean Caraș-Severin. Este și motivul pentru care ne-am mobilizat rapid pentru că trebuie să sincronizăm momentul finalizării lucrărilor de modernizare cu desființarea clădirilor ilegale din vecinătatea gării, iar un prim pas pentru reglementarea aspectelor urbanistice cade în sarcina primăriei care va iniția un nou PUZ pentru zona gării„, a detaliat Romeo Dunca.

Tot ieri, în timpul discuțiilor, șeful CJ Caraș-Severin a anunțat că s-a convenit ca în ceea ce priveşte zona 7 Izvoare, împreună cu Ordinul Arhitecţilor, să fie propus un concurs de soluţii care să includă zonă pietonală şi piste de biciclete.

Foto: Banatul Montan

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu