Spectacole și proiecții de film după ce un bazin al bazei Uszoda din Timișoara va fi transformat

Scris de Adriana Mit

Timișorenii vor avea parte de spectacole și proiecții de film în Parcul Central, în perioada imediat următoare. Dominic Fritz a anunțat că fosta bază sportivă Uszoda, aflată în centrul orașului, a fost curățată de gunoaie, iar în această vară ar urma să fie deschisă pentru public.

Redeschidem Baza Uszoda, de care se leagă multe amintiri din copilărie, pentru comunitate, chiar în această vară. Am mers zilele trecute până la fostul centru de natație din Parcul Central (Scudier), împreună cu mai mulți colegi din Primăria Timișoara pentru a găsi o soluție de a valorifica această locație. În urmă cu câteva luni, când am venit la primărie, baza era o ruină plină de gunoaie și un adăpost pentru oamenii străzii, chiar în centrul Timișoarei. Era un loc căzut în uitare din 2013. Am scos de acolo, în ultimele săptămâni, peste 100 de tone de gunoaie, iar în urma vizitei pe teren de zilele trecute am decis să transformăm Uszoda într-un centru sportiv și cultural. În următoarele zile vom lucra la un proiect de reconversie a spațiului, astfel încât baza să poată fi deschisă încă din această vară”, a afirmat primarul Timișoarei.

Reprezentanții municipalității intenționează să dea jos gardurile din beton care acum separă baza Uszoda de parc, dar vor fi păstrate cele vechi. De asemenea, Primăria vrea să refacă terenurile de baschet și să transforme cel puțin unul dintre bazine într-un loc de spectacole și proiecții de film.

Evident, amenajarea de la Uszoda este o soluție temporară până când vom obține fondurile necesare unei reabilitări complete”, a detaliat Dominic Fritz.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu