România, în marea finală internațională a celei mai mari competiții de idei în domeniul „tehnologiei curate”

Scris de Adriana Mit

Două echipe din România sunt desemnate câștigătoare ale Finalei Regionale pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu și Asia Centrală a ClimateLaunchpad 2020, care va avea loc în perioada 17 – 18 septembrie, a anunțat Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

În cadrul acestui eveniment, care este cea mai mare competiție de idei în domeniul „clean technology”, au intrat 42 de echipe din 14 țări, dintre care 16 vor merge mai departe la etapa internațională a ClimateLaunchpad 2020.

Echipele din România care au ajuns în finala competiției sunt E-Gecop, care realizează elemente de pavaj prefabricate din beton geopolimeric, utilizate pentru zone pietonale, piste de biciclete, parcări, drumuri, autostrăzi, spații industriale, piste de avioane, stații de transport public, benzinării, utilizate în industria ingineriei civile, și Technology Artizans, care producere biogazului prin digestie anaerobă ca tratament optim în cazul gunoiului animal, deşeurilor organice și vegetale în vederea transformării acestora în energie recuperabilă şi în îngrăşământ organic pentru agricultură.

La etapa națională a ClimateLaunchPad, organizată în 27 august de CCIA Timiș în calitate de partener oficial în România al Programului Climate Kic, au participat opt echipe care și-au prezentat ideile inovatoare de business, concurând pentru un loc în etapele regională și internațională. Dintre acestea, trei echipe au fost desemnate câștigătoare ale etapei naționale.

Cele două echipe din România își vor prezenta ideile inovatoare prietenoase cu mediul la Grand Global Final, care se va desfășura în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, pentru câștigarea unei prime investiții în business-ul lor: 10.000 euro – locul I, 5.000 euro – locul II și 2.500 de euro – locul III.

ClimateLaunchpad este cea mai mare competiție de idei în domeniul „clean technology”, destinată atragerii potențialului de tehnologii inovative din Europa și oferirii de oportunități pentru inovatori.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu