Untold de Timișoara va fi organizat abia în anul 2023. Detalii despre festivalul care ar urma să atragă sute de mii de turiști

Scris de Adriana Mit

Noi detalii au fost oferite cu privire la festivalul pe care creatorii Untold și Neversea intenționează să-l organizeze la Timișoara. Astfel, astăzi, Bogdan Buta, general manager Untold&Neversea, și primarul Timișoarei, Nicolae Robu, au semnat un protocol oficial de colaborare, cu doar câteva zile înainte de finalizarea campaniei electorale pentru alegerile locale.

Potrivit creatorilor celor două festivaluri, în Timișoara ar urma să aibă loc un eveniment de mare anvergură abia în anul 2023, când orașul va deține titlul de Capitală Culturală Europeană. Conceptul festivalului de muzică din Timișoara ar urma să fie unul original și va deschide, ,,pentru sute de mii de turiști, porțile unei lumi noi,,, au explicat organizatorii.

,,Cu fiecare eveniment pe care l-am creat ne-am dorit și am și reușit să punem România pe harta mondială a distracției și am atras, an de an, sute de mii de turiști din toată lumea și la Cluj și la Constanța. Totodată ne dorim mereu să promovăm și să sprijinim comunitățile locale unde facem evenimentele. Noi avem contribuții strategice în orice loc mergem, nu doar prin festival, cu toate plusurile pe care le aduce (impact economic, local, turistic, imagine internațională), dar și prin faptul că înțelegem fiecare loc și propunem o strategie care să pună în valoare cât mai bine orașul și zona respectivă. Brandul UNTOLD a fost desemnat în 2018, de către Ministerul Turismului, Ambasador al Brandului Turistic al României, iar această titulatură ne confirmă faptul că am făcut bine ceea ce am realizat până acum și ne dorim să mergem în continuare pe același drum. Ne-am dorit de mult timp să ne extindem și în cel mai vestic oraș al țării și ne bucurăm că, pe lângă dezvoltarea unui nou concept de festival, ne vom aduce contribuția și în realizarea unei zone de recreere și a unui spațiu cultural, la standarde internaționale”, a declarat Bogdan Buta, General Manager UNTOLD & Neversea.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții Untold, discuțiile pentru organizarea unui festival în Timișoara au început cu autoritățile locale încă din anul 2018. După mai multe discuții, organizatorii au propus ca festivalul de la Timișoara să fie amplasat în zona Aeroportului Utilitar Cioca. De asemenea, în această perioadă, organizatorii festivalului au avut și primele discuții cu potențiali arhitecți pentru a creiona un concept și pentru a demara un studiu de pre-fezabilitate care va fi achitat de către organizatori și cedat primăriei în vederea realizării celui mai spectaculos parc de acest gen, din România.

,,Prin specificul său multicultural, multietnic și, deopotrivă tolerant, dar și prin apropierea de granițele Serbiei și ale Ungariei, datorită poziției sale geografice, Timișoara este unul dintre cei mai importanți poli culturali din țară din punct de vedere al mărimii și diversității ofertei culturale. Suntem de mult timp în legătură cu organizatorii festivalurilor UNTOLD și Neversea și au existat câteva discuții în ceea ce privește identificarea conceptului și a unei formule de eveniment care să fie fezabilă Timișoarei pentru că nici noi, ca municipalitate, nici organizatorii nu dorim să aducem aici o replică a deja celebrului festival UNTOLD, ci să organizăm un festival nou, care să devină, în timp, cel puțin la fel de celebru. Prin organizarea și permanentizarea unui astfel de eveniment, prin promovarea orașului nostru ca destinație turistică pe plan intern și internațional, Timișoara va beneficia de expunere națională și internațională, devenind un pol de atracție la nivel mondial”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu