Romică, cel mai drăgălaș puiuț din rezervația de zimbri de la Hațeg FOTO

Scris de Adriana Mit

Turiștii care își propun să viziteze rezervația de zimbri de la Hațeg, județul Hunedoara, vor avea parte de o supriză plăcută. Astfel, cei mai mici dintre vizitatori se vor putea bucura să îl vadă pe Romică, cel mai drăgălaș puiuț din rezervație.

Potrivit Romsilva, Romică a împlinit zece zile și este îngrijit cu multă dragoste de mama lui, Spider Woman, fiind protejat de toți membrii turmei.

Rezervația de Zimbri de la Hațeg a fost fondată în anul 1958, când doi zimbri numiți Podarec și Polonka au fost aduși în România din Polonia. Rezervația din pădurea Slivuţ este printre puținele locuri din Europa unde trăiește zimbrul (Bison bonasus). Rezervaţia se întinde pe o suprafaţă de 50 de hectare, acoperite cu păduri de carpeni,  stejari şi brazi. În prezent, mai sunt aproximativ trei mii de exemplare de zimbri în toată lumea„, a informat Romsilva.

În prezent, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători Neamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu