O capră neagră, surprinsă într-o pădure din Banat VIDEO

Imagini inedite au fost surprinse într-o pădure din Banat, administrată de Romsilva. Reprezentanții instituției au postat, pe Facebook, un filmuleț în care apare o capră neagră care a trecut repede prin fața unei camere amplasate pentru monitorizarea faunei.

Imaginile au fost imortalizate în una din pădurile de stat administrate de Ocolul Silvic Teregova, din cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin.

Potrivit Romsilva, Direcția Silvică Caraș-Severin administrează o suprafață de circa 350.000 de hectare de păduri prin intermediul a 17 ocoale silvice. Cel amintit mai sus, Ocolul Silvic Teregova, administrează circa 25.000 de hectare.

Capra neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp. Caprele negre se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă mușchi sau licheni„, a informat Romsilva.

CAPRA NEAGRA – OCOLUL SILVIC TEREGOVA – CARAS SEVERIN

😉 Nu clipiți să nu ratați această capră neagră care a trecut repede prin fața unei camere 🎥 amplasate pentru monitorizarea faunei 🐾 în una din pădurile de stat administrate de Romsilva – Ocolul Silvic Teregova din cadrul Romsilva – Directia Silvica Caras-Severin.ℹ️ Direcția Silvică Caraș-Severin administrează o suprafață de circa 350.000 de hectare de păduri 🌳🌲 prin intermediul a 17 ocoale silvice. Cel amintit mai sus, Ocolul Silvic Teregova, administrează circa 25.000 de hectare.ℹ️ Capra neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp. ℹ️ Caprele negre se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă mușchi sau licheni.Credit video: 🙏 Petru Stoicănescu, Direcția Silvică Caraș – Severin*** ℹ️ 🇬🇧 Do not blink! You might miss this beautiful chamois passing by in one of the forests managed by Teregova Forest District in Caraș – Severin County, in #Romania

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Marţi, 23 iunie 2020

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *