Vizită în teren la Sarmizegetusa Regia, în vederea derulării proiectului de reabilitare a cetă …

Se fac noi pași cu scopul derulării proiectului prin care cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, aflată în județul Hunedoara, va fi reabilitată. Consiliul Județean Hunedoara a informat că astăzi a avut loc o vizită în teren la obiectivul turistic, în vederea desfășurării proiectului în valoare de trei milioane de euro, care este finanțat prin fonduri norvegiene și ale instituției.

Un reprezentant al Unității de Management a Proiectului RO-Cultura din cadrul Ministerului Culturii a vizitat, astăzi, 22 iunie, situl Sarmizegetusa Regia. Vizita în teren face parte din pașii procedurali derulați în etapa premergătoare semnării contractului de finanțare pentru proiectul ”CALL03-20 Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural European”, finanțat prin Programul RO-Cultura, din granturi norvegiene în valoare de aproape 2 milioane de euro. La această sumă de adaugă încă 1 milion de euro, contribuția Consiliului Județean Hunedoara. (…) Reprezentantul Operatorului de Program a dorit să vadă exact care sunt lucrările de restaurare propuse prin proiect pentru cetatea Sarmizegetusa Regia, precum și propunerile care vizează valorificarea și promovarea monumentului istoric. Practic, în această etapă are loc confruntarea documentației tehnico-economice cu situația din teren„, a informat CJ Hunedoara.

Vă reamintim că, în această lună, un proiect depus de Consiliul Județean Hunedoara a primit o finanțare nerambursabilă prin Programul RO-Cultura, apelul ”Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice”, program finanțat prin Granturi SEE (fonduri norvegiene) 2014 – 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *