Un urs simpatic, surprins într-o pădure din vestul țării VIDEO

Scris de Adriana Mit

Imagini inedite au fost surprinse într-o pădure din vestul țării. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a făcut public, pe Facebook, un filmuleț în care apare un urs simpatic în timp ce mănâncă iarbă. Imaginile au fost imortalizate în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, din județul Hunedoara.

Aleea Urșilor” într-o pădure din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina. O cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva a surprins mișcările urșilor timp de mai multe zile, iar în continuare vă prezentăm un scurt video care surprinde frumosul animal în mediul său natural”, au scris reprezentanții instituției, pe rețeaua de socializare.

Potrivit Romsilva, România are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, iar la noi în țară urșii au habitatul în pădurile din zona montană a lanțului carpatic. Reprezentanții instituției arată că, în căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat. Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale.

Pădurile din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina asigură faunei bogată toate condițiile de hrană, adăpost și liniște. Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri.

Parcul este situat în vestul țării, pe raza județului Hunedoara, în zona Munților Șureanu.

https://www.facebook.com/RnpRomsilva/videos/1138912353160927/

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu