Aerosoli, saună și salină pentru bănățenii cu afecțiuni respiratorii, la Timișoara

Scris de Adriana Mit

Locuitorii din vestul țării care au diferite afecțiuni respiratorii vor putea să se trateze la Timișoara. Aici se construiește un complex modern dedicat recuperării respiratorii, în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Investiția se ridică la aproape 7,5 milioane de euro, fiind realizată cu bani de la Primăria Timișoara. Lucrările la noul ansamblu format din trei clădiri au început în decembrie 2020, iar stadiul lucrărilor a ajuns la 35%.

Aici vom putea să furnizăm pentru cel puțin 26 de pacienți care sunt internați, plus pentru încă câteva zeci de pacienți ambulanți tot felul de servicii moderne, la standarde europene, de recuperare respiratorie. Acum suntem la 35% din execuție și suntem încrezători că până în primăvara anului viitor să putem finaliza aceste clădiri. Este o investiție de 37 milioane lei, o investiție mare în infrastructura medicală din Timișoara. Deocamdată, doar din bugetul local și sperăm că vom recupera din acești bani din fonduri europene sau naționale”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei, care a realizat o vizită pe acest șantier, vineri.

Construcția trebuie finalizată în primăvara anului viitor, dar va fi funcțională din vara anului 2023, pentru că este nevoie și de dotarea ei.

Noi am continuat acest program de recuperare respiratorie, pe care pacienții post-Covid îl încep chiar din perioada de spitalizare, se continuă ulterior în spital și apoi acasă. Aceste programe de reabilitare, de recuperare ajută pacientul să-și revină mai repede după trecerea prin infecția cu Covid. Va fi cea mai mare bază de recuperare respiratorie medicală pentru pacienți cu afecțiuni pulmonare cronice, și nu numai, din această regiune, dar și din euroregiune. Este un centru complex de recuperare a pacientului cu afecțiuni respiratorii”, a declarat Diana Manolescu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

În cadrul noului ansamblu de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara se vor construi 13 de saloane, patru saloane/cabinete de studii clinice, cinci cabinete medicale, o sală de conferințe cu o capacitate de 50 de persoane, o sală de curs pentru 70 de persoane, săli de kinetoterapie, aerosoli, salină, saună și spații cu destinații speciale.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu