Evadare de-o zi la 3 ore de Timișoara! Turnul Avala, cea mai frumoasă belvedere a Belgradului FOTO

Scris de Adriana Mit

A venit primăvara, astfel că plimbările în natură sunt o adevărată relaxare. În cazul în care sunteți în căutarea unei locații mai inedite pentru a vă petrece timpul liber, o variantă ar fi împrejurimile orașului Belgrad. Din Timișoara se poate ajunge în capitala Serbiei în doar trei ore, cu mașina. Atenție, însă, la graniță vi se solicită certificatul verde de vaccinare. Masca nu este obligatorie în Serbia, la fel ca-n țara noastră.

În apropierea Belgradului vă puteți bucura de plimbări relaxante cu familia, mai ales în această perioadă, când natura renaște. Astfel, puteți vizita Mănăstirea Rakovica, aflată la 15 kilometri vest de Belgrad, fiind unul dintre cele mai căutate locuri de pelerinaj de credincioși sârbi și din întreaga lume.

De aici ajungeți imediat la Lacul Resnica, pe care se află un ponton și de unde aveți o priveliște superbă spre Muntele Avala. La poalele acestui munte se află și un parc care se întinde pe o suprafață de șapte hectare. Aici puteți să vă petreceți ziua în mijlocul naturii. În acest parc se află și un lac, iar zona este străbătută și de numeroase pâraie. Totodată, în această locație a fost realizat și un pod suspendat și este amenajată o micuță grădină zoologică cu diverse animale de fermă. Mai mult, sunt plantați sute de pomi și viță de vie. În cazul în care vă este foame, în incinta EkoPark Belgrad se află și un restaurant unde puteți servi o masă delicioasă.

De aici aveți posibilitatea de a pleca spre Muntele Avala, pe care se află una dintre cele mai importante atracții turistice din Serbia. Este vorba de Turnul Avala, care are o înălțime de 204 metri, fiind cea mai impunătoare clădire din Serbia. Acest turn a fost deschis în anul 1966 pentru telecomunicații, însă a fost distrus complet în timpul bombardamentelor NATO asupra Iugoslaviei, în anul 1999. Turnul a fost reconstruit, fiind redeschis pentru public la data de 21 aprilie 2010.

De pe turnul Avalei, cu care se urcă cu liftul, turiștii au parte de cea mai frumoasă priveliște asupra Belgradului. Totodată, în incinta turnului se află și un bar, de unde puteți savura o cafea, o limonadă sau o prăjitură la înălțime.

În cazul în care nu aveți cu ce să ajungeți la Belgrad pentru a descoperi obiectivele turistice din zonă,  Mircea Zăhan, un tânăr care promovează frumusețile din vestul țării, organizează frecvent excursii din Timișoara și din Arad.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu