Peisajul spectaculos al Văii Cernei, admirat dintr-un punctul de belvedere din vârf de munte FOTO

Scris de Adriana Mit

Turiștii care ajung în județul Caraș-Severin nu trebuie să rateze frumusețile din Valea Cernei. În sprijinul celor pasionați de drumeții au venit și reprezentanții Parcului Național Domogled – Valea Cernei, care au realizat, în ultima perioadă, lucrări de întreținere și amenajare a traseelor turistice din zonă.

Astfel, rangerii au degajat copaci căzuți pe poteci, au montat un stâlp, dar și un panou cu belvederea de la Turnul de la Piatra Băniței. „Munca nu este tocmai una ușoară pentru că trebuie cărate materialele și echipamentele necesare. Deși vremea nu a fost una tocmai potrivită, fiind extrem de cald, totuși am reușit să ducem la bun sfârșit ceea ce ne-am propus. Felicitări colegilor rangeri”, au informat reprezentanții parcului național din județul Caraș-Severin, pe Facebook.

La Piatra Băniței se găsesc ruinele unui turn de observație al patrulelor de grăniceri români de dinainte de Unire. Din acest punct turiștii pot admira peisajul spectaculos al Văii Cernei. De la turn, în dreapta, se găsește și peștera din Piatra Băniței.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu