Un nou drum spectaculos în vestul țării, spre stațiunea Parâng. Stadiul lucrărilor FOTO

Scris de Adriana Mit

În vestul țării se realizează o nouă șosea spectaculoasă. Este vorba de drumul județean 709F, spre stațiunea Parâng, care este modernizat de Consiliul Județean Hunedoara.

Costem Avram, administratorul public al județului Hunedoara, a realizat astăzi o vizită pe șantierul de pe acest drum, pentru a vedea care este stadiul lucrărilor.

Împreună cu colegii de la Serviciul de Investiții al Consiliului județean Hunedoara am urcat azi, din nou, în Parâng să evaluăm stadiul proiectului de modernizare a drumului județean 709 F. În ansamblu, pot spune că suntem mulțumiți de evoluția acestei investiții, cu toate că personal, sunt convins, că se putea și mai bine. Îmi păstrez optimismul și sunt convins că antreprenorul acestui important proiect va face tot ceea ce este necesar pentru a finaliza lucrările în termenul pe care l-am convenit”, a afirmat Costel Avram.

Potrivit administratorului public al județului Hunedoara, odată cu finalizarea acestui proiect, stațiunea turistică Parâng va fi ușor accesibilă, fapt care va conduce la dezvoltarea turismului, „atât din punct de vedere al altor investiții, cât mai ales al interesului turiștilor pentru această frumoasă zonă montană a județului nostru”.

Concret, Consiliul Județean Hunedoara modernizează o porțiune de drum care are o lungime de aproximativ patru kilometri, cuprinsă între stația de îmbarcare a telescaunului și platoul din zona montană. Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, iar valoarea investiției se ridică la peste 20 de milioane de lei. Noua șosea din stațiunea montană Parâng va fi dotată și cu două tuneluri pe sub pârtiile de schi și urcă până la o altitudine de 1.600 metri. Lucrările ar trebui finalizate până la sfârșitul acestei veri.

Alte articole din zona de vest

1 comentarii

Teodor Teodor 16 august 2021 - 9:14

Avem nevoie de drumuri asfaltate și bine întreținute cel puțin în VES-tul țării spre punctele turistice ,locuri care aduc beneficii economiei și recreare și petrecere a timpului liber .

Răspuns

Scrie un comentariu