S-a deschis noul terminal de sosiri externe al Aeroportului Internațional Timișoara

Scris de Adriana Mit

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara este pregătit să primească tot mai mulți pasageri. Asta după ce astăzi s-a deschis noul terminal de sosiri externe, în urma unei investiții de 30 de milioane de lei.

La ora 13.35, a aterizat prima cursă aeriană la noul terminal de Sosiri Externe al Aeroportului Timișoara. Fără panglici – doar un gest de normalitate la finalul unui proiect de investiții de 30 de milioane de lei. De astăzi, durata de așteptare pentru intrarea în țară prin Aeroportul din Timișoara se va reduce la jumătate. Vor putea fi procesate trei curse în același timp, adică aproximativ 540 de pasageri. După ce traficul aerian își va reveni din contextul epidemiei COVID-19, pe aeroportul din Timișoara ar putea tranzita chiar și trei milioane de pasageri pe an”, a declarat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Tot astăzi, Cătălin Drulă a semnat și contractul pentru construcția unui terminal nou de Plecări Externe în cadrul Aeroportului Internațional Timișoara. Acesta va avea o suprafață de 8.000 mp și va fi dotat cu 18 ghișee de check-in și șase posturi pentru controlul Poliției de Frontieră. Tot în număr de șase vor fi porțile automate pentru scanarea documentelor biometrice. Valoarea totală a acestui proiect este de aproape 185 milioane lei, iar termenul preconizat pentru finalizare este finalul anului 2023.

În ceea ce privește noul terminal de sosiri externe, acest proiect de investiții a fost primul la nivel național aprobat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020. Prima cursă a sosit în fața noului terminal astăzi de la München, însă terminalul va primi pasageri din numeroase alte destinații, precum Santorini, Frankfurt, Bruxelles sau Londra.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu