Zeci de voluntari din Banat, eroi pentru o familie care trăia într-o casă cu geamuri sparte FOTO

Mobilizare uriașă de forțe, în acest sfârșit de săptămână, cu scopul realizării unor lucrări de urgență, astfel încât o femeie care-și crește singură cei doi copii să locuiască într-o casă decentă.

Asociația Acasă în Banat a reușit să convingă peste 40 de voluntari pentru a participa la intervenția care a avut loc, sâmbătă, în localitatea Ramna, din județul Caraș-Severin, la casa Ceraselei Ursulescu. Femeia în vârstă de 31 de ani își crește singură cei doi băieți, de 14, respectiv 12 ani, după ce un necaz s-a abătut asupra familiei ei. Potrivit reprezentanților ONG-ului timișorean, până nu demult, Cerasela a locuit într-o casă din Ramna, aflată lângă Bocșa, unde avea un minim de confort. Însă, proprietarii au vândut casa, astfel că Cerasela a fost nevoită ca în prag de iarnă să-și facă bagajele și să se mute într-o casă bătrânească, nelocuită până în prezent.

Prin geamurile sparte șuieră vântul, soba este veche și scoate fum, ușile sunt sparte pentru că timpul și-a spus cuvântul. În curte este plin de lăstari crescuți anapoda, iar toaleta … nu există. Pentru că nu putem să o lăsăm pe Cerasela și pe copii să își petreacă sărbătorile de iarnă în frig, am decis să îi dăm o mână de ajutor ca cei trei să aibă un minim de condiții, ca să își petreacă sărbătorile liniștiți”, a transmis Asociația Acasă în Banat, săptămâna trecută, printr-un apel făcut pe Facebook.

Astfel, în scurt timp, numeroși oameni inimoși s-au mobilizat pentru a ajuta familia Ceraselei Ursulescu. În ajun de Moș Nicolae, chiar de Ziua Voluntariatului, peste 40 de voluntari au ajuns la Ramna, dornici să facă o faptă bună.

Am început prin a scoate toate lucrurile din casă, prin a defrișa suprafața din jurul casei. Apoi am decopertat jumătate din acoperiș, care era în stare proastă, am scos ferestrele și ne-am pus să reparăm pereții, pe exterior și pe interior. O echipă a demolat pridvorul care era într-o stare jalnică și s-a apucat să îl reconstruiască. O altă echipă s-a apucat să construiască un șopru care să adăpostească lemnele de foc și alte lucruri, așa cum are orice gospodărie din Banat. O altă echipă a refăcut complet instalația electrică. În fine, o echipă a reconstruit zidurile porții, iar o altă echipă a construit gardul. S-a lucrat din plin pe toate fronturile și n-a fost deloc ușor, pentru că am întâmpinat mai multe dificultăți. (… )Dar, cu voie bună și cu ambiție am progresat, am trecut peste dificultăți, ne-am ajutat reciproc și am reușit. Ca de fiecare dată, am tras tare până după lăsarea întunericului, când am terminat de zugrăvit, de închis acoperișul șoprului, am construit wc-ul, montat soba nouă, am instalat frigiderul și mașina de spălate achiziționate noi, mobilă și multe altele. Cu toate că la final am fost foarte obosiți, am plecat fericiți și satisfăcuți că am reușit ceea ce ne-am propus„, a transmis Asociația Acasă în Banat.
Reprezentanții ONG-ului își propun să se întoarcă la Ramna pentru a finaliza unele lucrări și a face mici retușuri, dar și pentru a-i sprijini cu materiale de construcții și donații pe frații Ceraselei care stau în condiții similare.
Asociația Acasă în Banat a ținut să le mulțumească celor care s-au implicat în acest proiect, donând materiale, bani, alimente sau îmbrăcăminte. Puteți să sprijiniți în continuare proiectele derulate de ONG, donând în următoarele conturi:
Asociația Acasă în Banat
Banca Transilvania:
Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801
SWIFT/BIC: BTRLRO22
OTP Bank:
Cont LEI: RO80OTPV190001300530RO01
PayPal: acasainbanat@gmail.com
Revolut: 0748918091

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *