Sinagoga din Fabric devine centru cultural. Primăria Timișoara caută fonduri pentru a o reabilita

Scris de Adriana Mit

Primăria Timișoara încearcă să găsească fondurile necesare pentru a pune în valoare două obiective turistice importante ale orașului. Este vorba de Sinagoga din Cetate, precum și de Sinagoga din Fabric, care au nevoie de lucrări de reabilitare.

Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei, a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că pentru Sinagoga din Cetate se dorește accesarea de fonduri suplimentare, inclusiv din partea guvernului german.

În ceea ce privește Singagoga din Fabric, intenția municipalității este de a o transforma în centru cultural.

„Pentru Sinagoga din Fabric am discutat și am primit o ofertă generoasă din partea Comunității Evreilor din Timișoara. Și anume, să dea Primăriei Timișoara această clădire în administrare, așa că noi vom putea, printr-un proiect pe fonduri europene, să facem și investiții și vom putea nu doar să reabilităm această clădire, ci și să o folosim ca un centru cultural. Momentan, lucrăm la un concept și la toți pașii legali necesari pentru asta. Cred că odată cu reabilitarea acestei sinagogi, o să facem un prim pas pentru regenerarea cartierului Fabric”, a declarat Dominic Fritz.

Sinagoga din Fabric a fost construită între anii 1897 – 1899, iar în 2015 a fost inclusă pe lista monumentelor istorice din județul Timiș.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu