Începutul de an aduce vreme deosebit de caldă în vestul țării

Scris de Adriana Mit

Vom avea parte de temperaturi de primăvară și în următoarea perioadă, în vestul țării. Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică, astăzi, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Banat, care arată că în prima zi din noul an termometrele vor arăta și 7 grade Celsius.

„În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, va predomina o vreme deosebit de caldă pentru acest moment al anului. Astfel, în perioadele cele mai calde (28-30 decembrie şi 2-4 ianuarie), media temperaturilor maxime va fi de 9…12 grade, iar a minimelor de 5…8 grade. În restul timpului, vor fi valori de 6…8 grade ziua şi 0…2 grade noaptea, mediat regional. O scădere a temperaturilor, spre valori mai apropiate de cele climatologic specifice, este estimată pentru sfârşitul intervalului, respectiv după data de 8 ianuarie„, a informat ANM.

Potrivit meteorologilor, probabilitatea pentru precipitații se va menţine ridicată pe parcursul celor două săptămâni. Însă vor fi mai ales ploi, temporar mai însemnate cantitativ, în special în perioada 29 – 31 decembrie, în vestul țării.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu