Sfârșitul de săptămână aduce vreme rece în vestul țării

Scris de Adriana Mit

Se întoarce frigul în vestul țării, la sfârșitul acestei săptămâni. Administrația Națională de Meteorologie anunță că până joi vom avea parte de o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Însă, începând din noaptea de joi spre vineri, vremea se va răci accentuat.

În primele zile ale intervalului de prognoză vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu temperaturi medii de 12…14 grade la valorile maxime, diurne și de 3…7 grade la cele minime, nocturne. În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie), vremea se va răci accentuat, astfel încât, în intervalul 12 – 17 februarie, vremea va fi deosebit de rece, vor fi temperaturi maxime de -4…-2 grade și minime de aproximativ -10 grade, nopțile devenind geroase„, a transmis ANM.

Potrivit meteorologilor, ulterior, între 18 și 21 februarie, va avea loc o încălzire treptată, astfel încât, la finalul celei de a doua săptămâni a prognozei, regimul temperaturii aerului se va apropia de normalul perioadei, cu valori de 3….4 grade, ziua și -6…-5 grade, noaptea, în vestul țării.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni, dar în intervalul 8 – 11 februarie ploile vor fi mai frecvente și moderate cantitativ.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu