În vestul țării, ca-n Alaska: unde vă puteți plimba cu sania trasă de câini husky FOTO/VIDEO

Scris de Adriana Mit

Locuitorii din vestul țării, iubitori ai zăpezii, pot avea parte de o experiență inedită dacă aleg să viziteze zona Ținutului Pădurenilor, aflată în județul Hunedoara.

Asta pentru că aici se pot simți ca-n Alaska, datorită unui localnic care organizează plimbări cu sania trasă de câini husky. Câinii îi aparțin lui Dan Sabău, din Deva, care a decis, în urmă cu doi ani, să se mute alături de cei doi husky siberian ai săi într-unul dintre cele mai izolate și aproape părăsite sate din Ținutul Pădurenilor: Vadu Dobrii.

În prezent, Dan Sabău deține șase husky, iar în sezonul rece îi plimbă pe cei care ajung în acest loc uitat de lume cu sania trasă de câini, peisajul din zonă fiind unul parcă desprins din povești.

Din păcate, în aceste zile, temperaturile sunt cu plus și în Ținutul Pădurenilor, dar de la sfârșitul săptămânii se anunță din nou vreme rece și ninsori, astfel că vă veți putea bucura de multă zăpadă dacă alegeți să vizitați Vadu Dobrii.

Pentru a ajunge în acest sat, până la un punct se merge cu mașina, apoi urmează o drumeție pe jos, prin pădure, pe un drum forestier, până la o cabană aflată în inima munților, unde se găsesc câinii husky.

În cazul în care nu știți cum să ajungeți la Vadu Dobrii, din Timișoara și din Arad se organizează frecvent excursii în natură de către Mircea Zăhan, un tânăr care promovează frumusețile din vestul țării.

Foto: Facebook Casa cu Husky și Comoara Munților – trasee montane Mircea Zahan

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu