Succes fabulos. Peste 20.000 de spectatori la Flight Festival, desfășurat la Aerodromul Cioca

Scris de Adriana Mit

Cea de-a treia ediție a Flight Festival, unul dintre cele mai așteptate evenimente din acest an, din Banat, s-a bucurat de un succes răsunător. În total, peste 20.000 de spectatori au trecut pragul celor trei zile ale evenimentului desfășurat la Aerodromul Cioca. Cele patru scene muzicale au găzduit peste 40 de artiști români și străini în zilele de 27, 28 și 29 august.

Vineri seara, cap de afiș pe scena Flight Festival a fost îndrăgitul artist belgian Lost Frequencies, care a încântat festivalierii cu un show spectaculos și unic în Timișoara. Alături de el, pe scena principală au performat Jean Gavril, Mark Stam, Delia, Vunk, Vito Mendez, Stefan Biniak.

Sâmbătă, spectatorii au dansat pe Om la lună, Vanotek & Muse Quartet, Golan și Moonlight Breakfast și DJ Dark, iar seara de duminică a reunit la scena principală mii de fani ai muzicii alternative care au cântat pe muzica celor de la Melting Dice, Cred ca sunt Extraterestru, Robin and the Backstabbers, Vița de Vie, Subcarpați și K-lu, care a închis seara cu un set incendiar.

Zeci de DJ români și internaționali, din Paris, Londra, Dubai, Mykonos sau Ibiza, au performat pe scena electronică, scena retro și scena Imani World și au continuat să încânte participanții după miezul nopții.

Pe lângă muzică, Flight Festival a pregătit pentru festivalieri multe spații de relaxare, zone de mâncare, activări inedite, zone cu activități creative și spectacole de teatru pentru copii, celebrele zboruri cu avionul, lansări de zmeie și un hangar întreg dedicat tehnologiei, cu experiențe de realitate virtuală (VR), realitate augmentată (AR), robotică, survolare 3D sau hollow lenses.

În ciuda condițiilor meteo nefavorabile, Flight Festival s-a bucurat de o ediție cu succes și a reunit timp de trei zile comunitățile de iubitori de muzică, artă și tehnologie, dornici să retrăiască atmosfera de festival.

Flight Festival a luat naștere în 2019 și este un festival de muzică, artă și tehnologie, dezvoltat de organizatori în contextul în care orașul Timișoara va găzdui Capitala Culturală a Europei și al cărui obiectiv este de a introduce cât mai mulți participanți în fascinanta lume a fenomenului cultural și de a poziționa orașul Timișoara pe harta festivalurilor relevante din Europa. În contextul pandemiei, Flight Festival a fost singurul festival de anvergură din România, care nu s-a anulat, oferind participanților pe Aerodromul Cioca concerte muzicale în condiții de distanțare și siguranță sanitară.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu