Încărcat cu daruri, Moș Nicolae a ajuns la prichindeii de la Montessori Haus Timișoara FOTO

Scris de Adriana Mit

Bucurie mare pentru copiii de-o șchioapă de la școala privată Montessori Haus Timișoara. Prichindeii au fost vizitați, în această dimineață, de Moș Nicolae chiar în sălile de clasă. Micuții nu l-au așteptat cu mâinile goale, ci au pregătit, alături de părinți, prăjiturile cu care l-au recompensat pe Moșul.

Mai mult, încurajați de dascăli, copiii au repetat zile în șir poezii, cântece și scenete, în limba germană, dar și în limba română, pe care le-au recitat în fața lui Moș Nicolae, imediat ce acesta a intrat în sălile de clasă.

Așa cum era de așteptat, Moș Nicolae a venit încărcat cu daruri. Astfel, fiecare copil a primit câte o ghetuță plină cu dulciuri. La final, micuții au avut ocazia să-i pună tot felul de întrebări Moșului, care le-a răspuns încântat la toate curiozitățile.

Copiii de la Montessori Haus Timișoara sunt vizitați în fiecare an de Moș Nicolae.

Tot de sărbătoarea de Moș Nicolae, elevii mai mari de la Montessori Haus Timișoara au adus un strop de fericire pe chipul bolnavilor de cancer internați la Spitalul OncoHelp. Astfel, copiii au donat tablouri cu picturi realizate de ei, care vor înfrumuseța pereții saloanelor în care pacienții luptă pentru viață.

Sistemul educațional alternativ Montessori s-a dovedit și în România a fi unul de succes. Aici se pune accent nu doar pe dezvoltarea cognitivă a preșcolarilor și a elevilor, ci și pe cea socială și emoțională. Copilul și implicit nevoile lui individuale, stau mereu în centrul atenției adultului pedagog Montessori. Deși abordarea elevilor este diferită, rezultatele obținute la examene sunt printre cele mai bune din județul Timiș.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu