O nouă clădire din centrul Timișoarei, monument istoric, revine la frumusețea de odinioară

Scris de Adriana Mit

Clădirea care adăpostește Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara va beneficia de o investiție importantă. Primăria Timișoara anunță că a semnat contractul pentru reabilitarea fațadei, acoperișului și tâmplăriei imobilului aflat în zona centrală, care este monument istoric.

Lucrările vizează reabilitarea pereților exteriori în mod unitar, hidroizolarea și termoizolarea fațadei, restaurarea tâmplăriei exterioare, folosind același tip de material ca și cel existent. Fiind vorba despre un monument istoric, detaliile arhitecturale vor fi tratate cu mare atenție, pentru a se păstra caracterul arhitectural al imobilului. Pentru siguranța elevilor, structura de lemn a acoperișului va fi tratată cu substanțe care să îl protejeze de incendii, iar consolidarea întregii structuri a clădirii se va face acolo unde este necesar”, a informat Primăria Timișoara.

Construcția datează din anul 1903 și nu respectă, în acest moment, cerințele de eficiență energetică.

Valoarea contractului de execuție este de peste 7,7 milioane de lei, cu TVA inclus, iar lucrările ar trebui finalizate în cel mult un an.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu