Cerb înconjurat de o mulțime de ciute, surprins într-o pădure din Banat VIDEO

Scris de Adriana Mit

O cameră de monitorizare a faunei din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului a reușit să surprindă imagini inedite. Așadar, într-o pădure din Banat a fost filmat un cerb însoțit de mai multe ciute.

Pe o scară de 1 la 10, oare cât de bine o duce acest cerb înconjurat de ciute? Ciuta, femela cerbului, este un animal erbivor, având habitatul în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, care asigură condițiile de liniște, adăpost și hrană. Începând cu perioada împerecherii, care debutează toamna, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână. Ciuta fată unul sau doi viței, mai rar trei, aceștia având pe corp, în primele trei luni, pete deschise la culoare, pentru a se camufla față de prădători”, a transmis Romsilva.

Parcul Național Semenic- Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Caras-Severin, și are o suprafață de 36.052 hectare.

Aici există zece rezervații naturale, o rezervatie ștințifică și un sit UNESCO în zone de protecție strictă și integrală, și numeroase obiective și trasee turistice.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu