Dan Negru, dezamăgit că biserica din Bobda a fost lăsată în paragină: „Se va prăbuși”

Scris de Adriana Mit

Un semnal de alarmă a fost tras de celebrul prezentator TV Dan Negru cu privire la starea jalnică în care a ajuns un important obiectiv turistic al județului Timiș. Este vorba de biserica-monument din localitatea Bobda, aflată la o distanță de aproximativ 20 de kilometri de Timișoara. În acest sat au trăit bunicii prezentatorului.

Ruina bisericii-monument din Bobda, satul bunicilor mei, la vreo 20 km de Timisoara. O știu din copilărie, clopotele au fost comandate la Viena, vitraliile la München și era renumită in intreg imperiul austro-ungar. La primele furtuni se va prăbuși . Ce au știu ăia să construiască am știut noi să dărâmăm”, a scris Dan Negru într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.

Bserica Romano-Catolică din Bobda este cunoscută și ca Mausoleul Csávossy. Familia Csávossy este cea care a determinat construcția bisericii încă din anul 1860, împreună cu un castel aflat peste drum de „Mausoleu”, finalizat în 1889.

Biserica de la Bobda este un edificiu unic în Banat, care de-a lungul timpului a ajuns într-un stadiu extrem de degradare. Criptele sale au fost profanate, iar biserica abandonată, aceasta fiind astăzi un adevărat lăcaș al porumbeilor.

Alte articole din zona de vest

1 comentarii

Jak 30 august 2021 - 7:07

Nu este singura biserica care este în situația de a se darama, în toate satele unde sănt asemenea edificii sant lăsate în paragina. Eu cunosc cel puțin 5 care sant în același stadiu…

Răspuns

Scrie un comentariu