Turiștii, așteptați cu mâncăruri tradiționale din Banat în restaurante din Timișoara FOTO

Scris de Adriana Mit

Turiștii care aleg să viziteze Timișoara vor putea gusta, începând din această săptămână, o mulțime de preparate tradiționale din Banat în mai multe restaurante.

Astfel, alături de mici, sarmale sau ciorbă de văcuță, în 13 locații din capitala Banatului vor fi servite, printre altele, și zupă de găină cu tăieței de casă, papricaș de crumpi cu carne, fasole frecată cu prăjeală de ceapă și boia de piparcă, clătite la tigaie, tăieței storși cu mac și nucă sau gomboți cu prune. În total, este vorba de 150 de rețete.

Acest lucru este posibil în cadrul unui proiect intitulat „Gustă diversitatea în grai bănățean”, care-și propune promovarea rețetelor tradiționale din Banat prin intermediul restaurantelor din Timișoara și județ. Prin urmare, în premieră, rețete vechi din bucătăria tradițională bănățeană se vor afla în meniurile restaurantelor timișorene pentru a fi oferite turiștilor care vizitează orașul.

Proiectul „Gustă diversitatea în grai bănățean” este derulat de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș în colaborare cu profesorul Mărioara Pisat și Asociația Patronală Horetim și cuprinde mai multe componente. Printre acestea se numără și realizarea unei hărți cu traseul restaurantelor care promovează rețetele din bucătăria tradițională bănățeană, material care va conține toate datele de contact necesare pentru turiști, alături de inserarea și promovarea gratuită a afacerilor în platforma digitală Discover Timiș, dar și tipărirea acestor rețete într-o lucrare bilingvă.

Proiectul are scopuri multiple, cele mai importante fiind acelea de a sublinia multiculturalitatea destinației noastre prin intermediul culturii gastronomice a regiunii și de a oferi oamenilor de afaceri din industria Horeca susținere și oportunitatea promovării business-urilor pe care le reprezintă”, a informat APDT Timiș.

Rețetele propuse de APDT Timiș spre promovare prin intermediul proiectului fac parte dintr-o colecție adunată pe parcursul a 15 ani de profesorul Mărioara Pisat.

Lista restaurantelor incluse în proiect este disponibilă AICI!

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu