Evadare în natură: peisaje fabuloase pot fi admirate din barcă în Clisura Dunării FOTO

Scris de Adriana Mit

Se apropie sfârșitul de săptămână, iar în cazul în care sunteți în căutare de locuri de evadare din caniculă, vă recomandăm să vizitați Clisura Dunării.

Aici se află numeroase pensiuni care și-au amenajat piscine în curte, în care vă puteți răcori în zilele călduroase și admira peisaje de poveste.

De asemenea, în cazul în care doriți să aveți parte de o experiență inedită, puteți admira obiectivele turistice din Clisura Dunării din barcă, alegând o croazieră pe fluviu. Prețurile încep de la 15 lei și ajung la 50 lei de persoană, în funcție de cât de lung este traseul pentru care optați.

Astfel, în cazul în care alegeți să vă plimbați cu șalupa pe Dunăre, obiectivele întâlnite pe traseu sunt Chipul lui Decebal, Cazanele Mici și Mari, Mănăstirea Mraconia, Peștera Ponicova, Grota Veterani, Tabula Traiana, Tabula Széchenyi, Cetatea Drencova, Peștera Gaura cu Muscă, Stânca Baba Caia, ansamblul Cetății Tricule și Cetatea Golubac.

De asemenea, plătind un preț mai mare, traseul fiind mai lung, turiștii pot ajunge cu barca și la Insula Ostrov, în care se află peste 100 de cai sălbatici și 70 de specii de păsări.

În cazul în care nu aveți mașină, Mircea Zăhan, un tânăr care promovează frumusețile din vestul țării, organizează frecvent excursii din Timișoara și din Arad în Clisura Dunării, și nu numai.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu