Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, a ajutat zece deținuți din Timișoara, de ziua numelui

Mitropolitul Banatului continuă tradiția de a-și sărbători ziua numelui printre cei nevoiași. Arhiepiscopia Timișoarei informează că, astăzi, de sărbătoarea Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, ÎPS Ioan Selejan a ajutat zece deținuți de la Penitenciarul ”Popa Șapcă” din Timișoara.

Aceștia au fost selectați de către conducerea penitenciarului și s-au bucurat de un ajutor financiar, banii fiind virați pe cardurile acestor persoane aflate în detenție. De suma primită, beneficiarii își pot cumpăra lenjerie și alimente pentru necesarul personal. Din cele zece persoane ajutate, cinci poartă numele de Ioan, serbându-și onomastica astăzi.

Tot în cursul acestei zile, mitropolitul Banatului a ajutat și spitalele de psihiatrie din Jebel și Gătaia, unde a adus 10,3 tone de alimente. Fiecare unitate medicală a primit cinci tone de produse alimentare, reușind în acest fel să completeze de sărbători necesarul de alimente din aceste instituții.

De fiecare dată, de onomastica Sa, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan dorește să fie alături de cei aflați în nevoi, în suferințe, în boli, de frații noștri întru Hristos, împlinind astfel cuvintele Sfintei Scripturi care spune: „…Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut” Mt (25, 40)”, transmite Arhiepiscopia Timișoarei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *