38 de afaceri deschise în vestul țării cu ajutorul unei asociații din Timișoara

Scris de Adriana Mit

Zona de vest a României are mai mulți antreprenori și datorită unei asociații din Timișoara. În ultimii trei ani, 38 de afaceri au fost deschise în această regiune, iar 350 de persoane au participat la cursuri gratuite de formare antreprenorială. Totul cu ajutorul Asociației Inovatrium, fosta Asociație pentru Promovarea Femeii din România (APFR), cu sediul în Timișoara, care are o experiență de peste 20 de ani în domeniul inovării sociale.

Astfel, au fost create noi locuri de muncă în județele Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin, iar afacerile nou-înființate dezvoltă o serie de produse inovative sau oferă servicii inedite.

Asociația Inovatrium a reușit să ofere sprijin antreprenorial în cadrul unui proiect european intitulat „Centrul de excelență în promovarea antreprenoriatului_IMMpact Vest„, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Proiectul s-a derulat pe parcursul a 36 de luni, timp în care s-a urmărit creșterea durabilă a gradului de ocupare a persoanelor din Regiunea Vest prin susținerea înființării de noi întreprinderi cu profil nonagricol în mediul urban, prin cursuri de formare antreprenorială pentru 350 de persoane și servicii personalizate de sprijin (consiliere, consultanță, mentorat și finanțare) în implementarea planurilor de afaceri pentru 38 de persoane„, a informat Asociația Inovatrium.

Cele 38 de persoane au primit, în cadrul proiectului european derulat de asociația timișoreană, și câte o finanțare de 40.000 de euro pentru a porni pe drumul antreprenoriatului.

Conferința de închidere a proiectului va avea loc online, mâine, de la ora 11.00, pe care o puteți urmări accesând acest link!

Tot mâine, de la ora 15.00, Asociația Inovatrium organizează și un alt eveniment online dedicat antreprenorilor și viitorilor antreprenori – Business Matrix. Astfel, vor fi prezentate oportunități din mediul de business, dar și instrumentele necesare dezvoltării și susținerii antreprenoriatului durabil.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu