Acțiune de ecologizare pe malul râului Timiș, în localitatea Șag

Membri ai PSD Timiș, alături de organizația județeană de tineret, au decis să marcheze, astăzi, 22 aprilie, Ziua Pământului, printr-o acțiune de ecologizare pe malul râului Timiș, în localitatea Șag. Astfel, timp de câteva zeci de minute, cei implicați în acțiune au reușit să strângă o cantitate considerabilă de deșeuri din natură.

Protecția mediului trebuie să fie o prioritate pentru fiecare dintre noi. Ceea ce am realizat împreună cu colegii mei, astăzi, este o acțiune asumată, menită să marcheze determinarea și implicarea social-democraților în protejarea mediului înconjurător. De-a lungul timpului, PSD a fost și va rămâne un promotor al apărării pădurii, iar guvernele PSD au impus o întreagă legislație care să combată drastic defrișările ilegale – Codul Silvic, Radarul Pădurii, sistemul 112 pentru transportul suspect de lemn, modificarea legii contravențiilor silvice, etc. Săptămâna viitoare PSD va depune un proiect de lege pentru <achiziții verzi>, prin care asigură suport legislativ ca achizițiile publice să protejeze mediul, să scurteze lanțurile de transport și distribuție”, a afirmat Sebastian Răducanu, senator PSD de Timiș.

În fiecare an, pe 22 aprilie, se sărbătorește Ziua Pământului, instituită în Statele Unite ale Americii într-o perioadă în care a început să se vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *