Acțiune de ecologizare pe malul râului Timiș, în localitatea Șag

Membri ai PSD Timiș, alături de organizația județeană de tineret, au decis să marcheze, astăzi, 22 aprilie, Ziua Pământului, printr-o acțiune de ecologizare pe malul râului Timiș, în localitatea Șag. Astfel, timp de câteva zeci de minute, cei implicați în acțiune au reușit să strângă o cantitate considerabilă de deșeuri din natură.

Protecția mediului trebuie să fie o prioritate pentru fiecare dintre noi. Ceea ce am realizat împreună cu colegii mei, astăzi, este o acțiune asumată, menită să marcheze determinarea și implicarea social-democraților în protejarea mediului înconjurător. De-a lungul timpului, PSD a fost și va rămâne un promotor al apărării pădurii, iar guvernele PSD au impus o întreagă legislație care să combată drastic defrișările ilegale – Codul Silvic, Radarul Pădurii, sistemul 112 pentru transportul suspect de lemn, modificarea legii contravențiilor silvice, etc. Săptămâna viitoare PSD va depune un proiect de lege pentru <achiziții verzi>, prin care asigură suport legislativ ca achizițiile publice să protejeze mediul, să scurteze lanțurile de transport și distribuție”, a afirmat Sebastian Răducanu, senator PSD de Timiș.

În fiecare an, pe 22 aprilie, se sărbătorește Ziua Pământului, instituită în Statele Unite ale Americii într-o perioadă în care a început să se vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *