Mai puține femei bătute în vestul țării. Va fi realizat un centru de consiliere pentru agresori

Scris de Adriana Mit

În județul Timiș va fi realizat un centru regional de consiliere pentru agresori. Consiliul Județean Timiș anunță că acest centru va fi construit după ce instituția s-a asociat cu Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați. Astfel, se dorește reducerea numărului de cazuri de violență domestică și de agresiune împotriva femeilor.

„Centrul va fi operaționalizat în urma aprobării în plenul CJ Timiș a unui acord de parteneriat tripartit care include, pe lângă cele două instituții, și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș (DGASPC). Rolul Consiliului Județean este ca împreună cu cei de la DGASPC, instituție aflată de altfel în subordonarea acestuia, să identifice spațiul necesar înființării centrului de consiliere pentru agresori, dar și să-i asigure funcționarea pe durata implementării proiectului, cât și pentru încă cinci ani de la încheierea acestuia, prin alocarea fondurilor necesare„, a informat CJ Timiș.

Centrul va fi realizat în cadrul proiectului „Sprijin pentru implementarea Convenției de la Istanbul în România” derulat de ANES. Inițiativa beneficiază de o finanțare de 2.5 milioane euro, prin intermediul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021, și prevede, printre altele, înființarea a opt centre regionale pentru consilierea agresorilor în situații de violență domestică sau violență împotriva femeilor. În plus, se va elabora și o metodologie unitară și un set standardizat de instrumente la nivel național pentru lucrul cu agresorii și instruirea furnizorilor de servicii sociale asupra modului de lucru cu aceștia.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu