Un producător din vestul țării a donat sute de kilograme de căpșuni unor spitale și orfelinate

Scris de Adriana Mit

Gest demn de toată lauda făcut de un producător din vestul țării de fructe de pădure. Este vorba de o societate care-și desfășoară activitatea în comuna Bretea Română, din județul Hunedoara, care deține plantații de mure, zmeură și căpșuni. În condițiile în care a primit un preț derizoriu pentru căpșuni, producătorul a preferat să nu mai vândă fructe, ci să le doneze unor oameni nevoiași.

Astfel, sute de kilograme de căpșuni au ajuns să fie savurate de oameni bolnavi și copii părăsiți de părinți din spitale și orfelinate din județul Hunedoara.

Astăzi (n.r. miercuri), Continental Berries a donat către spitale și orfelinate din județul Hunedoara căpșuni pe care am refuzat să le vindem la prețuri de nimic, care nu compensează nici pe departe efortul și munca investite pentru a obține o producție impecabilă și de calitate. Pe viitor, Continental Berries va găsi soluții eficiente pentru a vinde fructele sale de pădure, dar și ale Cooperativei Agricole Continental Fruits la un preț corect și pentru a înlătura, atât cât se poate, aceste practici abuzive pe care noi, producătorii români, trebuie să le suportăm, din lipsă de alternative”, a scris producătorul de fructe de pădure, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Peste 700 de kilograme de căpșuni au ajuns și la Spitalul Municipal Hunedoara, în această săptămână, spre bucuria bolnavilor internați în unitatea medicală.

Căpșunele, preambalate în caserole de câte 500 de grame, culese chiar în dimineața zilei în care au fost aduse la Hunedoara, au fost împărțite pacienților și angajaților, însă de ele s-au bucurat și alte persoane. Așadar, s-au distribuit fructe și angajaților Serviciului Județean de Ambulanță – stația din Hunedoara, dar și pacienților de la Unitatea Medico-Socială „Pr. Arsenie Boca”, tot din Hunedoara. Nu putem exprima în cuvinte bucuria acestor oameni, cu precădere a pacienților. Sunt oameni care pe buze arse de boală și bătrânețe au fost hrăniți și desfătați, realmente, cu aceste fructe. Par gesturi reduse ca importanță aceste donații, însă ele au adus foarte multă bucurie atâtor oameni”, a transmis Spitalul Municipal Hunedoara.

 

Alte articole din zona de vest

1 comentarii

Gigi 30 mai 2021 - 17:00

Felicitări

Răspuns

Scrie un comentariu