Vulpiță simpatică surprinsă în timp ce se dă de-a dura într-o zonă din Banat VIDEO

Scris de Adriana Mit

O vulpiță simpatică a fost suprinsă într-o zonă din Banat. Romsilva a postat, pe Facebook, un filmuleț în care vulpea apare în timp ce se dă de-a dura chiar în fața camerei de filmat. Imaginile au fost realizate în Ocolul Silvic Teregova, aflat în județul Caraș-Severin.

Vulpea are un corp asemănător al câinelui, cu dimensiuni mai mici, dar are o coadă lungă și stufoasă. Vulpile construiesc vizuini subterane, unde nasc în primăvară, în medie, cinci pui. Femelele au grijă de pui, în timp ce masculii vânează pentru a asigura hrana întregii familii. Din a doua lună de viață, puii însoțesc părinții la vânătoare. Ele vânează în special mamifere mici, folosindu-se de mirosul fin, sărind asupra prăzii cu labele din față, pentru a le imobiliza„, a informat Romsilva.

Direcția Silvică Caraș-Severin administrează o suprafață de circa 350.000 de hectare de păduri prin intermediul a 17 ocoale silvice. Ocolul Silvic Teregova, în care simpatica vulpiță a fost surprinsă, administrează circa 25.000 de hectare.

Video: Facebook Romsilva

https://www.facebook.com/RnpRomsilva/videos/295035894898056/

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu