Vulpiță simpatică surprinsă în timp ce se dă de-a dura într-o zonă din Banat VIDEO

O vulpiță simpatică a fost suprinsă într-o zonă din Banat. Romsilva a postat, pe Facebook, un filmuleț în care vulpea apare în timp ce se dă de-a dura chiar în fața camerei de filmat. Imaginile au fost realizate în Ocolul Silvic Teregova, aflat în județul Caraș-Severin.

Vulpea are un corp asemănător al câinelui, cu dimensiuni mai mici, dar are o coadă lungă și stufoasă. Vulpile construiesc vizuini subterane, unde nasc în primăvară, în medie, cinci pui. Femelele au grijă de pui, în timp ce masculii vânează pentru a asigura hrana întregii familii. Din a doua lună de viață, puii însoțesc părinții la vânătoare. Ele vânează în special mamifere mici, folosindu-se de mirosul fin, sărind asupra prăzii cu labele din față, pentru a le imobiliza„, a informat Romsilva.

Direcția Silvică Caraș-Severin administrează o suprafață de circa 350.000 de hectare de păduri prin intermediul a 17 ocoale silvice. Ocolul Silvic Teregova, în care simpatica vulpiță a fost surprinsă, administrează circa 25.000 de hectare.

Video: Facebook Romsilva

Vulpe la Ocolul Silvic Teregova, Direcția Silvică Caraș – Severin

❤️ 🦊 Această vulpiță simpatică a găsit locul perfect pentru a se da de-a dura, prilej cu care ne-a furat și câteva zâmbete. Imaginile au fost surprinse la Romsilva – Ocolul Silvic Teregova. ✅ Vulpea are un corp asemănător al câinelui, cu dimensiuni mai mici, dar are o coadă lungă și stufoasă.ℹ️ Vulpile construiesc vizuini subterane, unde nasc în primăvară, în medie, cinci pui. Femelele au grijă de pui, în timp ce masculii vânează pentru a asigura hrana întregii familii. Din a doua lună de viață, puii însoțesc părinții la vânătoare. Ele vânează în special mamifere mici, folosindu-se de mirosul fin, sărind asupra prăzii cu labele din față, pentru a le imobiliza.ℹ️ Romsilva – Directia Silvica Caras-Severin administrează o suprafață de circa 350.000 de hectare de păduri prin intermediul a 17 ocoale silvice. Cel amintit mai sus, Ocolul Silvic Teregova, administreazăcirca 25.000 de hectare.Credit video: Petru Stoicănescu, Direcția Silvică Caraș – Severin*** ℹ️ 🇬🇧 Fox at Teregova Forest District in Caraș – Severin County, in #Romania #DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #Păduri #Silvicultură#România #Natură #Forests #Teregova #Caraș #CarașSeverin

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Miercuri, 5 august 2020

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *