Imagini frumoase cu o haită de lupi într-o pădure din vestul țării VIDEO

Scris de Adriana Mit

O cameră de monitorizare a faunei a surprins imagini frumoase cu o haită de lupi într-o pădure din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, aflat în zona de vest a țării.

Lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Haita este formată din perechea conducătoare, masculul și femela alfa, precum și puii lor. Uneori pot aparea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită. Lupii au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. Atacă în haită, bine coordonați, și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, unde este ucisă”, a informat Romsilva.

Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri. Parcul este situat în vestul țării, pe raza județului Hunedoara, în zona Munților Șureanu.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu