Spectacolul naturii în Banatul Montan! Cascada Cociu, cea mai înaltă din România, măsoară 120 metri

Scris de Adriana Mit

În zona de vest a țării se află cea mai înaltă cascadă din România. Este vorba de Cascada Cociu, situată în județul Caraș-Severin, în apropiere de Băile Herculane. Cociu are o înălțime de aproximativ 120 metri.

Recent, angajați ai Romsilva au realizat o acțiune de întreținere a traseelor către Cascada Cociu, Cracul lui Arendașu și Cheile Tâmnei, toate aflate în Parcul Național Domogled – Valea Cernei. La Cascada Cociu a fost refăcută puntea peste ogaș.

Cascada Cociu mai este cunoscută și sub denumirea de Cascada Roșeț. Asta pentru că se formează pe pârâul Ogașul lui Roșeț.

Parcul Național Domogled – Valea Cernei, situat în sud-vestul României, este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Romsilva. Acest parc are o suprafață de peste 60.000 de hectare în județele Caraș – Severin, Mehedinți și Gorj, întinzându-se peste bazinul Cernei și munții Godeanu, Cernei, Vâlcanului și Mehedinți.

Parcul Național Domogled – Valea Cernei adăpostește 9.732,26 hectare de păduri incluse în patrimoniul mondial natural al UNESCO, peste 10% din pădurile valoroase incluse de organizația mondială la nivelul Europei.

Foto: Aventură în România

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu