Mai bine protejată! Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia intră în proprietatea județului Hunedoara

Scris de Adriana Mit

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, una dintre cele mai importante atracții turistice din zona de vest a țării, va fi mai bine protejată. Asta după ce va intra în proprietatea județului Hunedoara.

Acest lucru este posibil în urma votului acordat în Parlament pentru proiectul de Lege de modificare și completare a Legii nr. 23/2020 privind regimul juridic al Cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Ni„stor, salută votul acordat, astăzi, în Parlament și mulțumește celor 234 de parlamentari care au înțeles importanța protejării și promovării acestui sit UNESCO și au votat pentru trecerea sa în proprietatea județului Hunedoara”, a informat CJ Hunedoara.

Cetatea Sarmizegetusa Regia este inclusă, alături de cetățile dacice din Munții Orăştiei: Costești – Cetățuie, Costești – Blidaru, Luncani – Piatra Roșie, Bănița – județul Hunedoara, incluzând și Cetatea dacică de la Căpâlna, județul Alba, Ansamblul fortificat din Munții Orăștiei, în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Din anul 2013, cetatea Sarmizegetusa Regia se afla în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, care are în derulare două proiecte majore de restaurare.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu