Clădire emblematică din centrul Aradului, readusă la frumusețea de odinioară

O clădire emblematică aflată chiar în centrul orașului Arad va fi readusă la frumusețea de odinioară. Primăria Arad informează că este vorba de Palatul Cenad, una dintre cele mai impunătoare imobile ale orașului, situat pe B-dul Revoluției.

Potrivit reprezentanților instituției, clădirea va fi reabilitată mulțumită implicării actualilor proprietari. 20% din acest imobil se află în patrimoniul statului român, reprezentat de Primăria Arad.

Nu o dată a fost adusă în discuție situația acestui imobil în Comisia de Urbanism. În calitate de coproprietari ne era imposibil să realizăm această investiție singuri, era nevoie ca toți proprietarii să înțeleagă necesitatea acestor intervenții și să dorească să se implice. Era nevoie de unitate și exact asta au reușit să facă domnul Edmond Hartman, actualul administrator al acestui imobil și domnișoara președinte, Diana Popa”, a declarat Călin Bibarț, primarul orașului Arad.

Conform Primăriei Arad, în numai trei luni de zile s-a reușit semnarea contractului de proiectare. În 12 luni, proiectul ar trebui să fie gata. Între timp vor fi identificate resursele necesare pentru execuția efectivă a lucrărilor.

Palatul Cenad a fost construit între anii 1892 – 1894, de către societatea de cale ferată Arad-Cenad. Imobilul are o arhitectură bogat ornamentată în stil clasic și renascentist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *