Traseu din Parcul Național Retezat, pregătit pentru turiști FOTO

Scris de Adriana Mit

Unul dintre cele mai vizitate trasee turistice din Parcul Național Retezat, aflat în județul Hunedoara, a fost pregătit pentru pasionații de drumeții. Este vorba de traseul Gura Apelor – Lacul Bucura, unde au fost derulate o serie de acțiuni de către angajați ai Administrației Parcului Național Retezat.

Astfel, între Poiana Pelegii și Lacul Bucura au fost strânse gunoaiele lăsate de turiștii certați cu bunul simț. De asemenea, vetrele de foc au fost distruse. Asta în condițiile în care, conform legii, focul cu lemne și cu alți combustibili de natură vegetală este interzis pe teritoriul Parcului Național Retezat. Excepția face focul la stâne, care trebuie să fie atent supravegheat.

Totodată, angajații Administrației Parcului Național Retezat au curățat locul de campare Stănuleți. Reprezentanții parcului național amintesc că există câteva locuri în care camparea este permisă. Și anume, Râușor, Pietrele, Stâna de Râu, Stănuleți, Drăcșanu, Poiana Pelegii, Bucura, Zănoaga și Buta.

De asemenea, s-a intervenit și la o serpentină de pe drumul forestier spre Poiana Pelegii, plină de gropi.

Drumul forestier Gura Apelor – Gura Bucurii (Poiana Pelegii) are câteva porțiuni mai afectate, unde este foarte greu de trecut fără mașină cu gardă înaltă și 4x4WD. Cea mai afectată porțiune este în prima serpentină (aproximativ 3 km înainte de parcarea din Gura Bucurii). Colegii noștri au făcut tot posibilul să acopere gropile, dar din păcate, nu considerăm problema remediată„, a informat Administrația Parcului Național Retezat.

Foto Facebook: Parcul Național Retezat National Park

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu