Un nou pod peste râul Bega, lângă Timișoara

Scris de Adriana Mit

Consiliul Județean Timiș are planuri mari în ceea ce privește modernizarea infrastructurii rutiere. Mai precis, instituția vrea să realizeze un nou pod peste râul Bega, la Remetea. Asta având în vedere faptul că vechiul pod se află într-o stare avansată de degradare.

Pod nou peste Bega, la Remetea, amenajarea drumului de legătură și modernizarea intersecției. A fost deja semnat contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. Reprezentanții societății câștigătoare vor veni la fața locului săptămâna viitoare pentru a identifica rapid și corect soluția optimă pentru construirea unui nou pod și al întregului ansamblu de acces dinspre DN6 – Remetea Mare spre Bucovăț”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș.

Podul cu pricina este în exploatare de peste 100 de ani, iar condițiile de siguranță și confort pentru circulația rutieră nu mai corespund cu normele tehnice în vigoare.

Așadar, parcurgem cu atenție, dar și cu operativitate maximă, toate procedurile pentru finalizarea cât mai rapidă a acestei investiții ce va avea un impact pozitiv major pentru locuitorii din zonă. Între timp, trag un semnal de alarma și îndemn șoferii la responsabilitate și la respectarea măsurilor de restricționare a traficului greu pe pod. De asemenea, vom continua să îi sancționăm pe cei care sfidează legea și îi pun în pericol ceilalți”, a detaliat Alexandru Proteasa.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu