Pictură spectaculoasă pe un perete din centrul Timișoarei FOTO

Scris de Adriana Mit

În centrul Timișoarei a apărut o nouă pictură murală. Este vorba de „Geneza Codrului”, care a fost realizată de către artistul Flaviu Rouă, la inițiativa organizatorilor Festivalului CODRU.

Mai precis, un perete a prins viață și culoare prin intermediul acestei picturi murale. Este al doilea an consecutiv în care CODRU Festival oferă comunității un dar care duce fiecare trecător cu gândul la natură și dezvăluie o parte din povestea conturată în jurul festivalului. Pictura murală este realizată pe str. Gheorghe Lazar, nr. 24, pe o suprafață de 45 de metri pătrați și a fost realizată în zece zile.

Lucrarea stă la baza unei metafore, contopirea a două corpuri celeste Soarele și Luna. Soarele este reprezentat de figura masculină și, în antiteză, Luna este reprezentată de personajul feminin. Lumina cedată de Soare Lunii reprezintă dragostea acestuia față de ea, totul având loc pe un tărâm feeric numit Pământ”, a spus artistul Flaviu Rouă.

Scena este o parte din povestea festivalului din acest an. În cadrul festivalului, vizitatorii vor descoperi un tărâm nou, inspirat din natură și transpus de echipa CODRU Festival în amenajări spectaculoase.

Pictura murală Geneza Codrului ilustrează întâlnirea celor două lumi antagonice ale poveștii CODRU, Tărâmul de la Miazăzi și Tărâmul de la Miazănoapte, echivalentul zonelor tematice deja cunoscute ale festivalului Sub Soare și Sub Codru. Simbolic, această întâlnire dintre lumină și umbră reprezintă momentul apusului și al răsăritului, când cele două lumi se ating pentru o fracțiune de secundă, din care atingere mitică ia naștere natura. Se naște astfel CODRU, dintr-o iubire imposibilă între Luna și Răsărit, care la fiecare apus și zori de zi își consumă câte puțin iubirea, perpetuând natura”, a explicat Elena Adorian, Creative Director & Marketing CODRU Festival.

Porțile CODRU Festival se deschid vineri, 25 august, de la ora 16.00. În jurul celor cinci scene amenajate la Pădurea Bistra, între comunele Ghiroda și Moșnița, festivalierii vor cânta și dansa pe muzica artiștilor preferați din toate genurile muzicale, de la heavy metal, reggae, hip hop, folk până la trap. Programul întreg al celor trei zile CODRU Festival este disponibil AICI!

Biletele pot fi achiziționate pe platforma Entertix sau pe codrufestival.ro.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu