Puncte de belvedere moderne construite la peste o mie de metri, într-un parc național din România

Scris de Adriana Mit

Iubitorii de drumeții în natură au parte de priveliști de vis dacă aleg să viziteze un parc național din România. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva informează că o parte din frumusețile Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș vor putea fi admirate din două refugii montane panoramice moderne.

Cele două puncte de belvedere se află la altitudini de peste o mie de metri, la Piatra Poienii și muntele Ucigaș, sunt construite din lemn și aluminiu și sunt punctele finale ale unor trasee turistice – educative.

Ele vor fi deschise publicului începând cu 25 iulie, după finalizarea întregii infrastructuri turistice. Turiștii vor putea admira din cele două puncte de belvedere Cheile Bicazului, Piatra Altarului, Suhardul Mic și zona Lacului Roșu, până la creasta muntelui Hășmaș. Noile construcții au un rol triplu, de puncte de belvedere, cabină pentru pasionații de fotografii și refugiu montan”, a transmis Romsilva.

Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Romsilva. Parcul are o suprafață de 7.072 de hectare pe raza județelor Harghita și Neamț, 6.557 de hectare fiind păduri.

Foto: Facebook Romsilva

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu