Premieră națională! O bancă uriașă, noua atracție din zona de vest a țării FOTO

Scris de Adriana Mit

În zona de vest a țării se găsește o nouă atracție turistică. Este vorba de o bancă uriașă care a fost amplasată la hotarul dintre județele Timiș și Arad, în cel mai înalt punct de belvedere de pe dealurile satului dispărut Labașinț, în comuna Șiștarovăț, în județul Arad.

Inaugurarea primei Big Bench reprezintă o premieră națională. Această bancă uriașă face parte dintr-un proiect global de susținere a turismului și este creația lui Chris Bangle, un designer vizionar, care a pus bazele unei experiențe unice în peisajul Borgata, din Clavesana, Italia.

Big Bench a devenit rapid o atracție pentru localnici și vizitatori deopotrivă. Dincolo de designul său neobișnuit, această bancă a reprezentat ceva mai mult decât un simplu obiect de mobilier urban. A devenit o parte integrantă a experienței colective a comunității, invitându-i pe oameni să se simtă ca niște copii, să se bucure de frumusețea peisajului și să-și schimbe perspectiva asupra lumii din jur.

Cu trecerea timpului, această idee a inspirat și alte persoane să creeze bănci uriașe. Așa s-a născut Asociația Big Bench Community Project (BBCP) în 2015, cu misiunea de a promova și sprijini construirea acestor bănci uriașe, menținând spiritul lor autentic și non-profit.

Pe măsură ce numărul băncilor uriașe creștea, Asociația BBCP a evoluat într-o fundație, în 2021, angajată să susțină dezvoltarea și reglementarea noilor proiecte de Big Bench. Fundația a sprijinit activități colaterale legate de Big Bench, precum și proiecte caritabile pentru implicarea copiilor în activități artistice.

Este important să subliniem că BBCP nu vinde bănci, ci încurajează și susține comunitățile să le creeze și să le integreze în peisajul urban. Este un efort colectiv de a aduce bucurie, frumusețe și schimbare în modul în care privim lumea din jur. Pentru a face experiența vizitării băncilor uriașe și mai memorabilă, BBCP a introdus pașaportul Big Bench. Fiecare bancă uriașă este reprezentată printr-un timbru special pe pașaport, care nu doar amintește de acea locație unică, dar oferă și o modalitate distractivă de a colecta amintiri. Astfel, dintr-o idee neobișnuită a luat naștere un adevărat fenomen cultural, care încurajează oamenii să privească lumea cu ochi noi și să descopere frumusețea în lucrurile familiare”, transmit inițiatorii proiectului din zona de vest a țării.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu