S-a semnat contractul pentru lărgirea la patru benzi a drumului Timișoara-Moșnița

Scris de Adriana Mit

Consiliul Județean Timiș a făcut, astăzi, un pas important în ceea ce privește proiectul privind lărgirea la patru benzi a drumului județean DJ592, care leagă Timișoara de Moșnița Nouă. Călin Dobra, șeful CJ Timiș, a semnat contractul privind execuția lucrărilor chiar la intrarea în Moșnița Nouă, alături de reprezentantul constructorului, pe capota unei mașini.

Lângă mine este antreprenorul general, reprezentantul firmei Strabag, cei care au câștigat de la început această licitație. Chiar dacă pe parcurs au fost și contestații, au fost și acțiuni în instanță, mă bucur că echipa de la nivelul consiliului județean a dovedit seriozitate când am desemnat câștigătorul„, a precizat Călin Dobra.

Concret, drumul care leagă Timișoara de Moșnița Nouă va fi lărgit pe o lungime de aproximativ 4,1 kilometri. De asemenea, vor fi realizate cinci sensuri giratorii, o intersecție principală lărgită la intersecția cu str. Poștei, două piste de biciclete pe ambele părți, cu o lățime de un metru fiecare, trotuare pe ambele părți, cu o lățime de 1,5 metri fiecare, 16 alveole pentru stațiile de autobuz, iar iluminatul public va fi modernizat.

Valoarea contractului semnat astăzi este de aproximativ 31 milioane lei, o parte din bani provenind din bugetul propriu al CJ Timiș, iar restul de la Guvern, prin PNDL 2. Termenul de execuție al lucrărilor este de șapte luni, din momentul emiterii ordinului de începere al lucrărilor.

Vreau să rog participanții la trafic să aibă răbdare, pentru că doar cu răbdare vom finaliza și noi mai repede lucrările. În principal, în zonele de poduri, unde traficul va fi restricționat pe o bandă de circulație, cu semaforizare, trebuie să aibă puțin mai mult calm și liniște. Totodată, participanții la trafic sunt rugați, dacă au posibilitatea, și să evite zona de restricții. Rugămintea mea e să ne ajute, în primul rând, mergând pe acele rute ocolitoare„, a precizat reprezentantul firmei Strabag.

Vă rog, dacă ați avut răbdare până semnăm acest contract, să aveți răbdare să și executăm lucrarea. Vă asigur că va fi o lucrare de calitate„, a adăugat Călin Dobra.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu