Imagini de senzație! Aurora boreală, văzută și din vestul României

Scris de Adriana Mit

Românii au avut parte de imagini spectaculoase unice, duminică seara. Nu a fost nevoie să meargă la Polul Nord pentru a admira aurora boreală, ci fascinantul fenomen a putut fi observat chiar de la ei de acasă.

Așadar, în mai multe zone ale României, inclusiv în județele Timiș, Arad și Caraș-Severin, pe cer s-a văzut o cortină de culoare roșie.

În această seară de 5 noiembrie am avut parte de o apariție foarte rară a aurorei boreale pe cerul României, având în vedere strălucirea și cât de extinsă a fost aurora pe cerul nordic. Așa ceva nu s-a mai văzut la noi în ultimii zeci de ani, cu toate că aurore au mai fost observate în condiții mai dificile de mai multe ori, chiar și în ultimii ani. Azi, însă, aurora a fost observată pe scară largă de multă lume, practic, din locații din întreaga țară unde cerul a fost senin la începutul serii”, au transmis cei de la Astro Info.

Aurora polară este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă observată pe cerul nocturn în regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru.

Foto: Facebook Gornic Andrei, Attila Csok și Alex Babiuc

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu