Timișorenii vor ajunge mai rapid la Văliug, Semenic și Muntele Mic, datorită drumului expres care va lega Oltenia de Banat

Scris de Adriana Mit

Locuitorii din județul Timiș vor putea ajunge mai ușor în cele mai frumoase locuri din județul Caraș-Severin, pentru a se relaxa. Asta datorită noului drum expres care va lega Banatul de Oltenia, care va fi realizat între Filiași și Lugoj.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că localitatea Slatina-Timiș, din județul Caraș-Severin, va avea acces la noua șosea.

Împreună cu reprezentanții CNAIR am discutat astăzi cu proiectantul sectorului de drum Domașnea-Caransebeș și am stabilit să găsim soluții pentru valorificarea potențialului turistic al zonei. Astfel, în zona localității Slatina-Timiș va fi analizată realizarea unui nod rutier pentru asigurarea conexiunii cu DN6. Contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției sectorului de drum expres Domașnea- Caransebeș parte a DEx Filiași-Lugoj a ajuns în momentul de față în faza de finalizare a Analizei Multicriteriale de Traseu Etapa 1 (stabilirea variantelor de traseu). Studiul de Fezabilitate trebuie finalizat în luna august 2025 iar ulterior se va intra în faza contractării construcției acestui sector de drum de mare viteză”, a declarat Sorin Grindeanu.

În aceste condiții, noua șosea va permite o conexiune mai rapidă cu stațiunile din Banatul Montan.

Printr-o postare pe pagina de Facebook, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, ne anunță că viitorul drum expres care va lega Banatul de Câmpie de Banatul de Munte și în continuare de Dunăre și Oltenia va avea o conexiune cu Transalpina Bănățeană prin Slatina Timiș. Astfel, Trei Ape, Văliug, Semenic vor fi mai aproape de Arad, Timișoara, Lugoj, Drobeta Turnu Severin sau Craiova, dar și de Szeged. Într-o oră și jumătate vom putea ajunge de la Timișoara la Trei Ape. Pe lângă Semenic, acest drum va aduce o conexiune mai rapidă și cu Muntele Mic , Herculane și alte zone montane din sud-vestul țării”, au explicat cei de la Muntele Mic Online.

Drumul Expes Lugoj – Filiași este împărțit în patru loturi și are o lungime totală de aproximativ 230 de kilometri.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu