A înflorit laleaua sălbatică bănățeană, o specie unică în lume FOTO

Scris de Adriana Mit

Turiștii care aleg să se plimbe, în această perioadă, cu barca în Clisura Dunării au parte de priveliști inedite. Asta pentru că în Parcul Natural Porțile de Fier a înflorit laleaua sălbatică bănățeană, o specie unică în lume.

Atenție! Laleaua de Cazane este o floare protejată! O puteți admira în natură, unde îi este locul, doar de la bordul ambarcațiunilor, pe Dunăre! Nu rupeți aceste flori! Laleaua sălbatică bănățeană a devenit o atracție turistică, pasionați din țară și străinătate venind special în Clisura Dunării în perioada înfloririi acesteia pentru a o admira”, a informat Romsilva.

Frumoasa plantă crește pe versanții abrupți ai masivului Ciucaru Mare, în zona Cazanelor și, datorită protecției se află în stare de conservare favorabilă, fiind protejată de legislația din România și de Convenția de a Berna.

Denumirea științifică este de Tulipa hungarica, fiind descoperită de botanistul Vincze Borbas în anul 1882. Laleaua bănățeană înflorește la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie și rămâne înflorită până în luna mai.

Foto: Amalia Raluca Dumbravă, Parcul Natural Porțile de Fier

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu