Călătorii din Timișoara în județ cu mijloacele de transport în comun pentru a admira atracții turistice

Scris de Adriana Mit

Cu doar opt lei, te poți deplasa din Timișoara în diferite localități din județ pentru a admira frumusețile locurilor. Acest lucru este posibil apelând la liniile de transport metropolitan.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș a întocmit o hartă a liniilor metropolitane și a realizat o prezentare a obiectivelor turistice care pot fi accesate dacă alegi să te plimbi cu autobuzul. Harta și prezentarea obiectivelor turistice sunt incluse într-un pliant care va fi distribuit prin intermediul infocentrelor turistice și a asociației.

Vrei să vizitezi Conacul de la Hodoni sau să admiri Turnul Pompierilor din Giarmata? Să mergi pe urmele șvabilor de la Șandra? În premieră, Turism Timiș lansează un produs care folosește infrastructura de transport locală pentru promovarea turismului cultural în județ. Produsul răspunde atât așteptă­rilor pe care le au locuitorii orașului în ceea ce privește legăturile de transport spre obiective turistice din proximitatea metropolei, cât și tendinței actuale de îmbunătățire a modelelor de turism și transport, urmărind sustenabilitatea deplină a acestora din punct de vedere social, economic și al mediului (Comitetul European al Regiunilor, 2020)”, a informat asociația.

Iată liniile metropolitane care leagă Timișoara de mai multe localități din județ: M36 – Sânmihaiu Român, Sânmihaiu German; M46 – Șag; M41 – Sânandrei, Carani, Băile Calacea, Orțișoara, Seceani; M48 – Cornești; M45 – Dumbrăvița; M42 – Covaci; M22- Albina, Moșnița Nouă; M27 – Ianova; M47 – Satchinez; M35 – Muzeul Satului Bănățean; M49 – Giarmata, Cerneteaz; M50 – Șandra; M51 – Pădureni; M52 – Variaș.

Pliantul mai conține Harta pistei de biciclete Timișoara-Serbia și prezentarea serviciilor industriei ospitalității și a obiectivelor ce pot fi accesate de-a lungul acesteia. Pliantul a fost realizat în cadrul unui nou produs turistic intitulat „Vară în Metropolă”, în care este inclus și Primul Tur virtual al evenimentelor Revoluției din 1989, un material care își propune să treacă peste generații poveștile eroilor din Decembrie 1989 de la Timișoara.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu