Mistreți la un mic „spa” în mijlocul unei păduri din Banat VIDEO

Scris de Adriana Mit

Imagini amuzante au fost postate pe Facebook de către Romsilva. Camerele de monitorizare a faunei montate în mijlocul unei păduri din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului au surprins mai mulți mistreți care se relaxau la un mic „spa”.

Arealul mistrețului în România este larg răspândit, trăind din zona de câmpie, în Delta Dunării şi până în zona de munte, preferând desișurile și pădurile care îi oferă adăpost. Femelele și puii de mistreț trăiesc în cârduri, conduse de scroafele cele mai bătrâne. Masculii trăiesc separat, în grupuri sau, cei mai puternici, solitar. Hrana mistrețului este majoritar vegetală şi constă în rădăcini, tuberculi, tulpini, fructe, dar în dieta sa intră şi larve, râme, gasteropode, ouă și resturi animale”, a informat Romsilva.

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Caraș-Severin, și are o suprafață de 36.052 hectare.

Aici există zece rezervații naturale, o rezervație ștințifică și un sit UNESCO în zone de protecție strictă și integrală, și numeroase obiective și trasee turistice.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu