Se întâmplă la Timișoara: la coadă pentru cultură gratuită, la expoziția Brâncuși

Scris de Adriana Mit

Expoziția Brâncuși, de la Muzeul de Artă din Timișoara, poate fi admirată gratuit în prima zi de miercuri a fiecărei luni. Așa se face că încă de la primele ore ale dimineții, câteva sute de oameni s-au adunat în Piața Unirii, unde au format o coadă uriașă. Totul în speranța că vor putea intra în incinta muzeului, pentru a vedea exponatele din cadrul evenimentului anului din Timișoara.

E miercurea gratuită la Expo Brâncuși! Fiecare primă miercuri din fiecare lună, până în 28 ianuarie! Publicul așteaptă cu nerăbdare să intre în Expoziția: Brâncuși, surse românești și perspective universale”, a transmis Muzeul de Artă din Timișoara, care a postat un filmuleț pe Facebook în care poate fi observată coada din fața instituției.

„Brâncuși: surse românești și perspective universale” este cea mai importantă expoziție dedicată marelui sculptor român în ultima jumătate de secol în România.

Este pentru prima dată în România când publicul larg poate admira în cadrul aceleiași expoziții lucrări cu o valoare inestimabilă din patrimoniul universal al artistului, precum: Sărutul, Măiastra, Pasărea în văzduh, Muzele (Dra Pogany și Muza adormită), Somnul, Peștele, Capul de copil, etc. Sculpturile sunt expuse alături de o selecție atent ghidată de fotografii și fragmente filmate de Constantin Brâncuși.

O altă noutate a acestei expoziții este ghidul audio bilingv produs de Radio România Cultural. Textele poartă semnătura Dariei Ghiu și sunt interpretate de talentații actori Florin Piersic Jr, în limba română, și Ana Ularu, în limba engleză. Accesarea acestui ghid audio este posibilă prin scanarea codurilor QR aflate în sălile de expoziție.

Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” este deschisă până în 28 ianuarie 2024 la Muzeul Național de Artă din Timișoara, iar biletele pot fi achiziționate prin rezervarea prealabilă pe website-ul dedicat brancusi-2023.info sau direct de la casieria muzeului. Programul de vizitare este de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 20:00. În zilele de luni și marți, precum și în 24–26 și 31 decembrie 2023 și 1–2 ianuarie 2024 este închis.

Scenografia cu lumină redusă, intimă a expoziției și spațiul limitat permit accesul unui număr limitat de vizitatori, organizatorii estimând o capacitate totală de vizitare, pe toată durata expoziției, de circa 70.000 de intrări.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu