Spectacol pe cer! Ploaie de stele inundată de lumina Lunii Pline, în noaptea de 12 spre 13 august

Spect

Scris de Adriana Mit

În această noapte vom avea parte de un adevărat spectacol pe cer! Perseidele, adică fascinanta ploaie de meteori, se va vedea în acest an pe un cer inundat de lumina Lunii Pline.

Pasionații de stele căzătoare și spectacole cerești se pot uita după Perseide în noaptea de 12 spre 13 august, după miezul nopții până dimineață.

În acea noapte se vor afla pe cer Luna Plină, aflată în preajma planetei Saturn, și planetele Jupiter, înspre sud, foarte strălucitoare, și Marte, înspre est, de culoare portocalie. Chiar dacă lumina Lunii va face ca cerul să nu mai fie negru, se vor putea vedea stelele căzătoare cele mai strălucitoare, care ar trebui să fie destul de numeroase. Pentru a le vedea nu priviți înspre Lună, ci înspre est și sus, deasupra capului. Încercați să observați cerul măcar o oră pentru a vedea mai multe stele căzătoare, timp în care puteți învăța și câteva constelații”, informează Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Mai precis, la noapte are loc maximul curentului de meteori Perseide. Practic, în condiții de cer senin în perioada maximului, se vor putea observa un număr de 20 – 30 de meteori într-o oră, adică, în medie, un meteor la 2 – 3 minute.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu